2024. május 5. - Györgyi

67 szerencsejáték-milliomos

Mintegy 70 személy vált az idén milliomossá a szerencsejátékoknak köszönhetően Csehországban. Tízmillió koronánál (95 millió Ft.) nagyobb összegű nyereséget az idén 29 személy tett zsebre, de további 67 ember nyeresége is meghaladta az egymillió koronát a
2007. december 28. péntek 10:53 - Hírextra
Az idei rekordnagyságú nyereséget 67,5 millió korona (620 millió Ft.) jelentette. Ha a szerencsés észak-csehországi férfinak eddig havi átlagbére volt, akkor majdnem 280 évet kellett volna dolgoznia, hogy ilyen magas összeget vigyen haza - közölte a szerencsejátékokat működtető Sazka cég.

A sportfogadás terén is sokan tippeltek sikerrel. A Tipsport fogadási iroda "fekete napként" tartja számon azt a nyári napot, amikor majdnem 35 millió koronát kellett kifizetnie a sikeres tippelőknek.

"Hihetetlen sporteredmények voltak azon a napon. Az ötven leginkább tippelt sportesemény közül csak három nem hozta a várt eredményt" - magyarázta a helyzetet Lubomír Jezek, a Tipsport szóvivője. A tippelőknek akkor szinte minden focimérkőzés bejött, s a közkedvelt amerikai teniszcsaták is a várakozásnak megfelelően végződtek.

Érdekességekben, kuriózumokban sem volt hiány a most végződő évben. Januárban például a Nova televízióban vetített egyik népszerű sorozatban elhangzott egy számkombináció, egy tipp... a következő napokban az emberek összesen 4070 szelvényt adtak fel, amely ezt a számsort tartalmazta. Ha a tipp valóban bejött volna, akkor minden egyes szelvény feladója több mint 12 ezer koronát tett volna zsebre.

Ritkán látott, valóban rendkívüli kockázatot vállalt az a játékos is, aki a Sportkában - a magyar lottó megfelelője - 80 080 koronát tett meg egy 15-számjegyű kombinációra. A fogadás bejött, s a számsor tartalmazta mindazt a hat számot, amelyet a második húzásban sorsoltak ki. A tippelő a jackpot mellett 54 harmadik helyet, 540 negyedik helyet és 1680 ötödik helyet is a magáénak mondhatott. Az eredmény szinte hihetetlen: a 80 ezer koronás fogadás összesen több mint 57 millió koronát hozott a találékony és boldog nyertesnek.

Csehországban évek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek a politikai-társadalmi eseményekre való fogadások. Egy prágai tippelő például félmillió koronát tett arra, hogy Nicholas Sarkozy nyeri a francia elnökválasztást. A siker nem maradt el: 850 ezer koronát nyert. Ugyanaz a férfi nemrégiben kétmillió koronát akart tenni arra, hogy a jövő februári csehországi államfőválasztást a jelenlegi elnök Václav Klaus nyeri. A Tipsport azonban csak 300 ezer koronás tételt fogadott el. "Nem kívántuk a szívünkre venni, hogy Václav Klaus esetleges sikertelensége esetén ennyi pénzt veszítsen" - kommentálta az esetet mosolyogva Lubomír Jezek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását