2024. május 3. - Tímea, Irma

A kórházak nem örülnek a széfeknek

Nem tartja feltétlenül biztonságos megoldásnak a kórházszövetség azt a szakminisztériumi elképzelést, amely szerint a kórházaknak széfet kell tenniük minden betegágy mellé - írta a csütörtöki Magyar Hírlap.
2007. december 27. csütörtök 08:20 - Hírextra
A Magyar Kórházszövetség szerint nincs semmi új az Egészségügyi Minisztérium kezdeményezésében. A lapnak nyilatkozva Varga Ferenc elnök elmondta: az intézményeknek eddig is jogszabályban előírt kötelességük volt a betegek értékeinek megőrzése, s ezt a házirend is megszabta.

Mint hangsúlyozta: az is könnyen elképzelhető, hogy a személyes széfek használata gondot fog okozni. Varga Ferenc szerint ugyanis azok a betegek, akik például a baleseti sebészeten fekszenek - sokszor húzó eszközökhöz rögzítve -, vagy azok, akiknek minden mozdulat fáj, illetve mozdulatlanságra vannak ítélve, nem lesznek képesek nyitni-zárni a betegágyuk melletti trezort. Ugyancsak nehézséget okozhat a széfhasználat az agyi érkatasztrófát elszenvedett betegeknek. Márpedig - véli a szövetség elnöke -, ha ezeknek a pácienseknek mások segítségét kell kérniük, a széfek nem jelentenek megoldást.

Az elnök egyelőre nem tudja, hogy milyen széfeket kell beszerezniük majd a kórházaknak, de szerinte a technikai megvalósítással kapcsolatban is gondok lehetnek. A falra szerelhető dobozok több helyütt azért nem jöhetnek szóba, mert a fal nem bírná a terhelést, a mobil széfek pedig - jellegüknél fogva - könnyen mozdíthatók, így szintén nem biztonságosak - nyilatkozta Varga Ferenc a Magyar Hírlapnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását