2024. május 14. - Bonifác

Települések egyesülnek schengeni határok nélkül

Nyolcvanhét év eltelte után ismét eggyé vált Sátoraljaújhely, a trianoni döntéssel kettészakított zempléni város a schengeni határnyitás után lényegében újból egy lett, a két település ugyanakkor továbbra is önálló - mondta a két település polgármestere a
2007. december 21. péntek 13:17 - Hírextra
Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely polgármestere arról szólt, hogy évekkel ezelőtt ha az ember közeledett valamelyik határátkelőhöz, összeszorult a gyomra, mert tartott a szigorú határellenőrzéstől.

Ján Kalinic Kisújhely (Slovenské Nove Mesto)polgármestere kifejtette: a határnyitás olyan lehetőségeket nyújt mindkét ország lakóinak, amelyeket csak összefogással lehet jól kiaknázni. Ezzel együtt minden országnak és településnek megmarad az autonómiája.

Szólt arról, hogy azért nem nyitják meg az autók előtt a határforgalmat Kisújhelynél, mert a vasútforgalom nagyon jó a településen, véleménye szerint a "mai világban, ahol mindenki a technikát helyezi előtérbe, talán nem baj, ha egy kis teret kapnak a gyalogosok is."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását