2024. május 8. - Mihály

Legyen rend! - Kondorosi közleménye

Életünk minőségét nagyban befolyásolja, hogy hétköznapjainkon hogyan érvényesülnek a rend és a szabadság normái. Csak akkor beszélhetünk a demokratikus normák, a szabadság rendjéről, ha a kiszámíthatóság, a jogkövetés, az állampolgárok szabadságát garantá
2007. december 21. péntek 14:01 - Hírextra
Az "Új rend és szabadság programja" egyaránt szól a hétköznapokról és az ünnepekről, de van néhány eleme, amely ünnepek idején talán még nagyobb jelentőséggel bír. Azt szeretnénk, ha rend és méltóság aranyozná be az ünnepnapokat.

A rend értelmezésünk szerint egyenlő a közjóval. Azzal, hogy betartjuk és betarttatjuk a szabályokat - többek között a közlekedésben, petárdázásban, vagy odafigyelünk a tűzvédelmi előírásokra.
A méltóság értelmezésünk szerint egyenlő a mértékletességgel. Az ünnep csak akkor lesz teljes, ha tiszteletben tartjuk a másik embert, annak világnézetét, meggyőződését, szimpátiáját is. Az ünnep akkor valódi ünnep, ha béke van, ha senkinek sem kell félnie, ha senkinek nincsenek alantas szándékai. Hogy ne kelljen tenni a gyűlölet ellen.

A kormány elkötelezett abban, hogy változtasson a társadalom többségét okkal-joggal irritáló viszonyainkon, rendet vágjon a rendetlenségben, elejét vegye a visszaéléseknek, bezárja a jogi kiskapukat. Theodor Roosevelt egykori konzervatív amerikai elnök fogalmazta meg frappánsan, hogy "a rend szabadság, a szabadság rend nélkül egyformán romboló".

Az idei ünnep szóljon a rend és az emberi méltóság megőrzéséről!

Dr. Kondorosi Ferenc
az "Új rend és szabadság" programért felelős kormánybiztos
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását