2024. április 27. - Zita

Új pályázat az igazgatói tisztségre

Új pályázatot írnak ki a kecskeméti Katona József Színház igazgatói tisztségére - erről csütörtöki ülésén döntött a megyei jogú város közgyűlése.
2007. december 20. csütörtök 17:30 - Hírextra

A közgyűlés november 30-ai ülésén nem tudott a pályázók közül igazgató-főrendezőt választani, ezért eredménytelennek nyilvánította az augusztusban kiírt pályázatot.

A képviselők előző napirendi pontként módosították a kecskeméti Katona József Színház alapító okiratát, amelynek értelmében 2008. augusztus 1-jétől az intézményt nem igazgató-főrendező fogja vezetni, a módosítás eredményeként csak igazgatói álláshely betöltésére írnak ki új pályázatot.

A színházat tíz éve vezető Bodolay Géza megbízatása 2008. július 31-én lejár. Az augusztusban kiírt pályázatra hatan adták be pályamunkájukat, a kiírásnak azonban csak öt pályázat felelt meg, így ezek kerültek a képviselőtestület elé. Bodolay Géza mellett Cseke Péter színész-rendező, Éry-Kovács András rendező, Hegedűs Zoltán színész és Miklós Tibor író-dalszövegíró, a Rockszínház alapító művészeti vezetője nyújtott be érvényes pályázatot.

A voksoláskor egyik jelölt sem kapta meg a képviselők többségének szavazatát, ezért a közgyűlés a pályázatot eredménytelennek nyilvánította.

A közgyűlés az új kiírásra beérkező pályázatok elbírálását segítő szakmai bizottságba Trokán Péter színművészt, Konrád Antalt, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökét, valamint Nagy Viktor rendezőt kérte fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását