2024. április 19. - Emma

Putyin birizgálja Ukrajnát

Roman Zvarics ukrán parlamenti képviselő szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök legutóbbi, az ukrajnai belpolitikai helyzetre vonatkozó kijelentései cinikusak, s azokkal beavatkozik országa belügyeibe.
2007. december 20. csütörtök 18:37 - Hírextra
. A kisebbik kormánypárt, a Mi Ukrajnánk-Nemzeti Önvédelem választási tömörülés frakcióvezető-helyettese ezt a közelgő oroszországi elnökválasztással hozza összefüggésbe, mivel "az ilyen időszakokban az orosz vezéreknek mindig szítaniuk kell az ukránellenes hangulatokat, amelyek sajnos még meglehetősen élénkek maradtak az orosz társadalomban".Az előzmény az, hogy Vlagyimir Putyin az amerikai Time magazinnak nyilatkozva arról beszélt, hogy az Egyesült Államok "kezdte meg Ukrajna szétrombolását" azzal, hogy mesterségesen nyugatpártira és oroszpártira osztja az ukrán elitet. Korábban Putyin Viktor Juscsenko ukrán elnökhöz intézett üzenetében említést tett az oroszajkú lakosság diszkriminációjáról Ukrajnában, és az Oroszországgal szomszédos ország egyéb barátságtalan lépéseiről is.

Washingtonban Putyin szavaira reagálva közölték: az Egyesült Államok támogatja az ukrán népnek egy erős, átlátható és nyílt demokrácia kiépítésére irányuló törekvését.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását