2024. május 6. - Ivett, Frida

Átvilágító rendszerek felszerelésére adott megbízást a kormány

A Brijot Imaging Systems milliméteres hullámhosszú átvilágító rendszerek szállítására és felszerelésére kapott megbízást a brit kormánytól.
2007. december 17. hétfő 11:29 - Hírextra
A brit miniszterelnök 2007 novemberében jelentette be, hogy a jövőben egységes határrendészet végzi az egyesített útlevél- és vámvizsgálatot, illetve világítja át a beérkező és induló személyeket és árukat.

A HMRC olyan diszkréten alkalmazható technológiát kért, amely az utasok ruhája alatt elrejtett tárgyakat, többek között a kábítószert és a készpénzt is képes felderíteni. A Brijot technológiája a HMRC már meglevő eszközeivel együtt alkalmas arra, hogy fokozza a biztonságot az Egyesült Királyság kikötőiben és repülőterein.

Sorozatos próbák és tesztek után kiderült, hogy a Brijot berendezése alkalmas az Egyesült Királyságba légi úton érkező és tiltott árukat becsempészni kívánó utasok kiszűrésére. A láthatóan és rejtetten egyaránt elhelyezhető BIS-WDS® GEN 2 rendszereket az ország kikötőibe és repülőtereire telepítik. A szerződés keretében a Brijot kiképezi a szakszemélyzetet, öt évig karbantartja a rendszert, és műszaki támogatást nyújt az üzemeltetéséhez."

Mitchel J. Laskey elnök-vezérigazgató ekképp nyilatkozott: "A Brijot büszke arra és komoly megtiszteltetésnek tekinti, hogy megkapta ezt a fontos megrendelést. A HMRC rendkívül szigorú követelményeket támasztott, ami elősegítette, hogy továbbfejlesszük rendszereink funkcionális képességeit. Várakozással tekintünk a HMRC-vel folytatandó további együttműködés elé, és mindent megteszünk, hogy közösen tökéletesíthessük rendszerünk képességeit, így megrendelőnk megvalósíthassa céljait."

John Whyte, a HMRC igazgatóhelyettese és a Felderítési Technológiák Tanácsának elnöke, így nyilatkozott: "Örülök a Brijottal kialakuló együttműködésnek. Az egységes határrendészet kialakítása után ez a berendezés még több lehetőséget kínál a határellenőrzés fokozására. Segítségével felderíthetjük a HMRC hagyományos érdeklődési körébe tartozó tételeket, például az emberi testben elrejtett kábítószert és készpénzt. Mi több, a határrendészet hatáskörének kiszélesítésével a technológia más területeken, például az elrejtett dokumentumok felderítésére is alkalmazható. A berendezést rendkívül szigorú tesztjei során egyértelművé vált, hogy a Brijot komolyan odafigyelt az észrevételeinkre, és teljesítette igényeinket. Ez is komoly szerepet játszott abban, hogy végül a Brijottól rendeltük meg az átvilágító berendezést."

Mit kell tudni a Brijot Imaging Systems, Inc. cégről?

A Brijot Imaging Systems, Inc. vállalati és oktatóközpontja a floridai Lake Maryben található. A cég fejlett műszaki színvonalú BIS-WDS®) GEN 2 típusú, milliméteres hullámhosszú képalkotó technológián alapuló személymotozó és tárgykimutató berendezések fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A technológia alkalmas a folyadékok, gélek és robbanószerek kimutatására is. A Brijot egyedi technológiája nagy kockázatú védelmi rendszerek biztonsági igényeinek kielégítésére összpontosít. A vállalat 2006-ban kezdte meg berendezései tömeges gyártását és nemzetközi értékesítését.

Mit kell tudni a HMRC-ről?

A brit kormány állami adóhivatalát 2005. április 18-án hozták létre a korábbi adóhivatal, illetve a vám és pénzügyőrség egybeolvasztásával. A szervezet irodáinak átalakítása ma is folyamatban van. A HMRC az állami adók beszedése mellett a határvédelem erősítésével és a kapcsolódó igazgatási feladatok ellátásával szolgálja a brit állampolgárokat.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását