2024. május 3. - Tímea, Irma

Belga táncelőadás a Trafóban

Újra a Trafó - Kortárs Művészetek Házában vendégszerepel a belga Peeping Tom elnevezésű társulat; Le Sous Sol (Az alagsor) című táncelőadásukat pénteken és szombaton láthatja a budapesti közönség - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.
2007. december 12. szerda 09:31 - Hírextra

A eeping Tom nem először jár Magyarországon. A társulat lírai, ugyanakkor humorral teli, táncos és színházi elemeket is ötvöző darabjaival már két alkalommal szerepelt a Trafóban, 2005-ben Le Jardin (A kert), 2006-ban Le Salon (A nappali) című produkciójukat láthatták a nézők - közölte Turóczy Zsuzsa sajtóreferens.

Tudatta: most az egymáshoz lazán kapcsolódó, önmagukban is helytálló darabok alkotta trilógia utolsó részét mutatják be Le Sous Sol (Az alagsor) címmel.

Az előadásokról szóló összegzés szerint a trilógia első darabja egy negyvenes éveiben járó pár mindennapjain keresztül szembesíti a nézőt félelmeivel, gyengeségével és hibáival. A második középpontjában az öregség, a haláltól való félelem és az emberi önzés áll.

A történet, amely egy család életébe enged bepillantást, a kertből a nappalin keresztül a harmadik részben a pincébe vezet, ahol a legutóbbi eseményeket a porból feltámadó családtagok idézik fel. Hirtelen minden más megvilágításba kerül, és a kertben, illetve nappaliban lezajlott események nem tűnnek már olyan tragikusnak. A bűnök feloldozást nyernek, a rossz emlékek nem nyomasztanak többé. A tiltás, a félelem és a lelkiismeret-furdalás semmivé válik, és a szereplők először nevetnek jóízűt magukon és társaikon.

A darab ihletője Dosztojevszkij Bobok című novellájának az őrület határán álló részeges írója, aki egy délután a temetőben járva kihallgatja a halottak beszélgetését.

A tájékoztatás szerint a Trafó színpadát több mázsa föld borítja majd, és a táncjelenetek egy erre a célra kifejlesztett, habosított parketten zajlanak.
A Trafó kávézójában az előző két előadáson készült fotókból kiállítás látható december 17-ig; Szabó Dorottya és Lékó Tamás képei idézik fel a trilógia első két darabját. A pénteki előadás után közönségtalálkozót tartanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását