2024. május 17. - Paszkál

Kiállítás a kArton Galériában

Kupcsik Adrián és Szépfalvi Ágnes festőművészek legújabb munkáiból nyílik kiállítás szerdán Budapesten, a kArton Galériában - közölte a kiállítóhely az MTI-vel.
2007. december 11. kedd 13:26 - Hírextra
A mostani kiállítás a megszokott színes, dekoratív "szépfalvis" világ helyett nagyobb hangsúlyt fektet a művész fekete-fehér rajzaira. Bár korábban is készített szénrajzokat, azokat a nagyobb festmények "próbanyomatainak" szánta. Az utóbbi időben a rajzok nagyobb szerepet kaptak, önállósodtak Szépfalvi Ágnes munkásságában - olvasható az írásos anyagban.

Az összegzés szerint Kupcsik Adriántól a korábbi években tőle megszokott tematikától és technikától szinte homlokegyenest eltérő műveket láthat a közönség a galéria falain, melyeket a művész "diagram csendéleteknek" nevezett el. Így például a 21. század festészetének történetét kanalakból, kenyérszeletekből és egyéb konyhai felszerelésekből felépített diagrammal modellezi a művész.
"Kupcsik Adrián utóbbi években készített képeivel pálcát tör a fantázia tradíciója mellett, és képeivel azt állítja, hogy a komponálás, a megjelenítés módja és szimbólumrendszere nem a valóságról készült technológiai képekben keresendő, hanem a művész fejében, aki felkészültségének felelős tudatában teremti meg azokat a módszertani kereteket, amelyekben a fantázia szabadsága értelmet nyer" - írta róla 2005-ben Petrányi Zsolt művészettörténész. A galéria szerint a fenti sorok még inkább jellemzik az alkotó 2007-ben készült műveit.

A két kamara-kiállítás január 19-ig tekinthető meg a kArton Galériában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását