2024. május 3. - Tímea, Irma

Bugyiban bűzlik valami

A Bugyi-Ürbőrpuszta területén létesülő 20 kilovoltos légvezetékre jogsértően kiadott építési engedély felülvizsgálatát kezdeményezte a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal
2007. december 11. kedd 06:46 - Hírextra
A vizsgálatot azért kérték, mert a villamos vezetékjogi engedélyezésbe elmulasztották bevonni a környezetvédelmi szakhatóságot - tájékoztatta Független Hírügynökséget hétfői közleményében a környezetvédelmi tárca. A törvény szerint a vezeték létesítése csak olyan jogerős engedéllyel kezdhető meg, amelyhez a felügyelőség szakhatósági hozzájárulást ad, ilyen kéréssel azonban senki nem fordult a zöldhatósághoz. A minisztérium közlése szerint a környezetvédelmi felügyelőséghez kellett volna fordulnia az építést engedélyező hatóságnak.

Korábban a fideszes Illés Zoltán is tiltakozott az ellen, hogy engedélyezték a nagyfeszültségű elektromos vezeték építését a szikes puszta területére. Egy tanyához vezetnének oda egy 1,3 kilométeres légvezetéket. A legnagyobb ellenzéki párt szakpolitikusa szerint azonban ez veszélybe sodorhatja a környéken nagy számban élő túzokokat. A nagytestű madarak nem látnak jól, de gyorsan repülnek, így ha nekiszállnak a vezetéknek, az ütéstől elpusztulhatnak.

A túzok fokozottan védett madár, eszmei értéke 1 millió forint, a hazai állományt 1200 egyedre becsülik, melynek jelentős része a felső-kiskunhansági szikes puszta területén él.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását