2024. április 20. - Tivadar

Elutasították Tibet részvételét

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága elvetette a Lausanne-ban tüntető nemhivatalos tibeti ötkarikás küldöttség azon kérelmét, hogy a Kína részét alkotó autonóm tartomány önálló csapatot indíthasson a 2008-as pekingi játékokon.
2007. december 10. hétfő 15:00 - Hírextra

Hétfőn néhány száz tibeti származású, valamint őket támogató tüntető demonstrált a NOB székháza előtt a tibeti együttes elfogadását követelve a jövő évi olimpián.

A szakadó esőben ellenére a felvonulók szétnyitottak egy óriási, vörös téglafalat ábrázoló zászlót, melynek "áttörését" követelték az éppen ott ülésező ötkarikás vezetőktől, emellett folyamatosan "szabadságot Tibetnek" és "igazságot Tibetben" jelszavakat skandáltak.

Miután Wangpo Tethong, a tömegben jelen lévő nemhivatalos Tibeti Olimpiai Bizottság elnöke rövid megbeszélést folytatott a sportbizottság tisztviselőivel úgy nyilatkozott: "a NOB nincs abban a helyzetben, hogy elfogadhassa a beadványunkat, azonban mégis csalódott vagyok, hogy sportolóink nem szerepelhetnek a jövő évi játékokon".

"A szabályokat emberek alkotják, ezért ők meg is tudják azokat változtatni! Talán majd 2012-ben Londonban" - mondta csalódottan.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását