2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hende az összefogásról

Miközben a Nyugat-Dunántúli Régió valamennyi országgyűlési képviselője egyetért abban, melyek a régió a legfontosabb céljai, a régió politikusai eddig mégsem voltak képesek összefogni és közösen fellépni - mondta Hende Csaba fideszes parlamenti képviselő
2007. december 9. vasárnap 07:42 - Hírextra

"A kormány a Közlekedésfejlesztési Operatív Program kiemelt projektjei között az úgynevezett indikatív listán meg sem említette a 86-os út fejlesztését, végül született egy ellenzéki módosító javaslat és egy betűre ugyanolyan tartalmú kormánypárti módosító javaslat. Az ellenzékit elutasították, míg a kormánypártit szerencsére elfogadták" - emlékeztetett.

Hozzátette: ma legalább már van egy papír arról, hogy a régió számára meghatározó fontosságú fejlesztés 2013-ig uniós pénzek bevonásával esetleg megvalósulhat.

Ismertetése szerint hasonló forgatókönyv alapján zajlott le a Szombathely és Győr közötti útszakasz négysávúsításának az autópálya törvényben való szerepeltetése, és mint mondta, a kormánypárti politikusok akkor sem voltak hajlandóak az ellenzékiekkel közösen fellépni, holott az ügy fontosságában egyetértettek.

Hende Csaba elmondta: szintén egyetértettek a pártok a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítása és egy szombathelyi kőszínház felépítésének szükségességében, a színházalapítást egyhangúlag döntötte el a megyei jogú város közgyűlése. Szavai szerint a színház megalapítása után automatikus módon jár a központi költségvetésből Szombathelynek 100 millió forint normatív támogatás, ez azonban a költségvetés tervezéséből "csak úgy mint a 86-os főút négysávosítása egészen véletlenül kimaradt".

Amikor a vasi országgyűlési képviselői észlelték ezt, külön-külön tettek módosító indítványokat a költségvetési vitában, és ebben az esetben sem volta arra lehetőség, hogy közös módosító indítvány szülessen.

Hende Csaba szerint Szombathely szocialista-szabaddemokrata vezetésének "ahelyett, hogy együttműködésre teljesen képtelen és arra semmi hajlandóságot nem mutató politikát folytatna", keresnie kellene egyfelől a saját táborán belül az érdekérvényesítés fokozottabb lehetőségeit, másfelől ellenzéki oldalról is erősítenie kellene Szombathely lobbierejét.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását