2024. április 29. - Péter

Csökkent a halálos közlekedési balesetek száma

Hat százalékkal csökkent a halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetek száma az elmúlt évhez képest a rendőrség közlekedésbiztonsági intézkedéseinek is köszönhetően; ugyanakkor a balesetek fő oka továbbra is a sebességhatár túllépése - tájékoztatta a
2007. december 7. péntek 15:11 - Hírextra

A rendőrség a közlekedésbiztonságot javító intézkedéseinek segítségével sikerült a kedvezőtlen tendenciákat megállítani: novemberig a rendőrség előzetes adatai alapján, az ország területén 19.004 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, amely mintegy két százalékkal kevesebb az előző évben regisztrált eseményekhez képest - áll az ORFK Balesetmegelőzési Bizottsága által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A közlés szerint a halálos kimenetelű balesetek száma hat százalékkal, 1.003-ra csökkent. A súlyos sérülésesek mintegy két százalékkal, 6.411-re, a könnyű sérülésesek egy százalékkal, 11.590-re csökkentek.

A vizsgált időszakban a balesetek halálos áldozatainak száma öt százalékkal, 1.123-ra csökkent.
Mint írták, az ittas állapotban okozott balesetek száma hat százalékkal, 2.354-re csökkent.

A balesetek fő okai továbbra is a sebességhatár túllépése, illetve a sebesség helytelen megválasztása (4.572 eset), az elsőbbség meg nem adása (4.439 eset) és a kanyarodási szabályok megszegése (3.258 eset) - olvasható.

A közlés szerint a balesetek több mint felét, 63 százalékát - 11.912 esetben - személygépkocsi-vezetők okozták.

A közleményben emlékeztettek, hogy a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében Magyarország közúthálózatán 2007. május 1-től 2007. december 31-ig fokozott közúti ellenőrzés végrehajtását rendelte el az ORFK vezetése.

A statisztikai adatok ugyanis 2007. első negyedévében nem mutattak kedvező irányú elmozdulást, az előző évhez képest 16 százalékkal emelkedett a személysérüléses balesetek száma, ennél is nagyobb mértékben 37 százalékkal nőt a halálos kimenetelű balesetek száma.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását