2024. április 28. - Valéria

Al Gore tömegközlekedéssel utazott

Oslóba érkezett pénteken Al Gore. A politikus hétfőn veszi át a Nobel-díjat. Az idei békedíjat a volt amerikai alelnöknek és az ENSZ tudóscsoportjának ítélték megosztva, a globális felmelegedéssel kapcsolatos figyelemfelkeltő munkájukért.
2007. december 7. péntek 15:52 - Hírextra
A norvég televíziónak Al Gore úgy nyilatkozott: a reptérről induló expresszvonat használata nemcsak környezetvédő, hanem praktikus megoldás is: gyorsabb és ezért jobb, mint a személyautó. "Tömegközlekedést" használt az óceán átrepüléséhez is, menetrend szerinti repülővel érkezett Európába.

Al Gore ismét szólt a klímaváltozás és a béke összefüggéséről. "A konfliktusok esélye növekszik, ahogy egyre inkább küzdeni kell a természeti forrásokért, például a vízért" - mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy milliókra tehető a "klímamenekültek" száma, vagyis azoké, akik a globális fölmelegedés okozta változások miatt kényszerültek otthonaik, sőt szülőföldjük elhagyására.

A Nobel-bizottság október 12-én döntött úgy, hogy az idei békedíjat az 59 éves Gore és az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testülete (IPCC) kapja, amely körülbelül háromezer tudóst tömörít. Az elismeréssel 10 ezer svéd korona (1,1 millió euró = 275 millió forint) jár. Al Gore nevéhez fűződik a "Kényelmetlen igazság" című dokumentumfilm is, amelyet idén Oscar-díjjal is jutalmaztak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását