2024. április 19. - Emma

A stresszes dolgozó rosszabbul teljesít

Nem kiadás, hanem befektetés a munkavállalók egészségére költeni - erről igyekezett meggyőzni a munkaadókat az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) szerdai konferenciáján. A számítások szerint ugyanis egy stresszes dolgozó 2-3 százalékkal rosszabb
2007. december 5. szerda 19:39 - Hírextra
Egy uniós felmérés szerint 40 millió munkavállalót érint a munkahelyi stressz, és a kezelésük egy évben több mint 20 milliárd euróba kerül - mondta a Független Hírügynökségnek Gábor Edina, az OEFI főigazgatója. Hozzátette: Magyarországon 2005-ben 6 ezer milliárd forint volt a munkahelyi betegségek közvetlen és közvetett költsége.

Amerikai és uniós számítások alapján azok a munkaadók, akik költenek a dolgozók egészségére többszörösen megtérül a befektetésük - mondta a főigazgató. 1 dollár a számítások szerint 2,5-6 dollár hasznot hoz, illetve az unióban a munkahelyi egészségvédelemre költött 1 euró akár 4 euró pluszt eredményez - tette hozzá.

Gábor Edina elmondta: mindezek alapján belátható, hogy a munkaadók érdeke is, hogy egészségesebb stresszmentes munkahelyet alakítsanak ki. Ezt például elérhetik azzal, hogy javítják a közétkeztetés minőségét, olyan munkahelyi versenyeket szerveznek, amelyek mozgásra, fogyásra a dohányzásról való leszokásra sarkallják a dolgozókat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását