2023. június 4. - Bulcsú

Gazdagabbak, mint valaha

A három német gépkocsigyártó vállalat, a Daimler, a Volkswagen és a BMW soha nem rendelkezett akkora szabad készpénzállománnyal, mint jelenleg. A Münchenben megjelenő Automobilwoche című folyóirat Georg Stürzer gépkocsiforgalmi szakértőt idézve beszámol a
2007. december 4. kedd 19:35 - Hírextra
A hatalmas készpénzállománynak köszönhetően a Daimler, a Volkswagen és a BMW a korábbinál is jobban készülhet fel a versenyre a nemzetközi piacon; emellett a vártnál nagyobb osztalékfizetésre számíthatnak a cégek részvényesei.

A legnagyobb összeget a Daimlernek sikerült felhalmoznia, ami jórészt annak köszönhető, hogy a luxuskategóriába tartozó Mercedes kocsikat gyártó stuttgarti cég megvált az amerikai Chryslertől.

Georg Stürzer utalt arra is, hogy a három német autógyár az összeg jelentős részét olyan kutatásra fordítja majd, amelynek célja az eddiginél eredményesebben működő, környezetbarát motorok előállítása.

A távol-keleti autómárkák ugyanis hibrid meghajtású kocsikkal igyekeznek tért hódítani, amelyek nemcsak kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, hanem jobban megfelelnek a környezetvédelmi elvárásoknak is.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását