2024. április 28. - Valéria

Sátoraljaújhely nem kér a kamionokból

Polgári engedetlenségi akciót tartanak a tervek szerint három napon át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen. Szamosvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) vetette fel egy esetleges útlezárás lehetőségét, amennyiben nem gyorsulnak fel azok a fejlesztések, am
2007. december 3. hétfő 11:27 - Hírextra
A polgármester akkor azt mondta, erről a szaktárcát is értesítette.

Hétfő reggel első körben mintegy húsz autó zárta le a félpályát a 37-es számú főút határátkelőhelyhez vezető szakaszán, a tervek szerint három napon át, reggel nyolc órától 16.00 óráig tiltakoznak a történelmi belvároson áthaladó, egyre növekvő kamionforgalom és a tehermentesítő út építésének elhúzódása miatt. Emellett felhívják a kormányzat figyelmét egy Sátoraljaújhely városát teljesen elkerülő út megépítésének szükségességére, amely "elvezeti a határon áthaladó kamionforgalmat".

Dankó Dénes, a település alpolgármestere a távirati irodának azt mondta: nem láttak más lehetőséget a figyelem felkeltésére. Az utóbbi időben hihetetlen mértékben megnőtt a belvároson átmenő kamionforgalom, átlagosan 2.163 teherjármű szeli át naponta a zempléni várost, épül ugyan egy tehermentesítő út, amely mindezt elterelné a belvárosból, de annak ellenére, hogy ezt az útszakaszt már régen át kellett volna adni, még mindig nem készült el.

Hozzátette: körülbelül ötven autós jelezte csatlakozási szándékát az akcióhoz, váltásban lesznek kinn egészen délutánig.

Úgy fogalmazott, hogy a Miskolctól Sátoraljaújhelyig vezető 37-es út már elkezdődött szélesítését, négysávosítását, valamint a várost teljesen elkerülő út megépítését tartaná kívánatosnak. Megjegyezte, hogy ha nem történik előrelépés az ügyben, szándékuk szerint tavasszal hetekig félpályás lezárást tartanak majd a 37-es úton.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását