2024. május 2. - Zsigmond

Megoperálták az énekesnőt

Eltávolították egy angol operaénekesnő két felesleges bordáját a sebészek - adta hírül a BBC. A 42 éves Maria Field ezek után szeretne hivatásos operaénekesnő lenni, amire eddig nem volt módja az egészségét megrontó rendellenesség miatt.
2007. december 3. hétfő 07:50 - Hírextra
Csaknem két évtized után teljesen fel kellett hagynia az énekléssel, mert a két extra-borda megbetegítette.

Maria Fieldnek gyermekkora óta gond volt az egészségével, mindig nagyon gyenge volt. Tíz évvel ezelőtt a válla dagadni kezdett és a karja érzéketlenné vált, de az orvosok nem tudták kideríteni az okot. Az énekesnő megpróbált együtt élni az állapotával, amíg hat évvel ezelőtt a nyakára nem húzódott a duzzanat, ekkor elveszítette ugyanis a hangját.

Végül egy specialista két évvel ezelőtt röntgen-felvétel készítését javasolta, és ezen felfedezték a ritka rendellenességet. A többi hasonló esettel ellentétben azonban Marianak nem is egy, hanem két felesleges bordája volt. Normális esetben 12 pár bordája van az embernek.

Idén májusban kioperálták az egyik felesleges bordát, ezen a héten pedig a másikat is. "Hihetetlen, hogy mennyivel jobban érzem magam. Mr Thompson az én fényes páncélú lovagom, megmentette a karrieremet" - áradozott a műtétet vezető sebészről Maria. Az operáció alatt a sebészek Maria énekét hallgatták CD-n.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását