2024. április 18. - Andrea, Ilma

Ismerd meg a fővárost!

Negyven hátrányos helyzetű gyermekeket láttak vendégül hétfőn délelőtt a Magyar Természettudományi Múzeumban. A kutasi általános iskola tanulóit Hiller István oktatási és kulturális miniszter fogadta, majd részt vettek "A honfoglalók hétköznapjai" című fo
2007. december 3. hétfő 15:13 - Hírextra
A negyvenfős kutasi diákcsoport a csaknem egy hónapig tartó iskolai integrációs program keretében érkezett Budapestre. November 21 és december 15-e között az ország leghátrányosabb településeiről 5011 diák látogat a fővárosba. A Budapestre érkező tanulók egynapos programja csak egy ponton különbözik, hogy melyik fővárosi múzeumot látogatják meg.

Hétfőn délelőtt a Magyar Természettudományi Múzeum látta vendégül a gyerekeket. Az ősemberek és ősállatok téma kortól függetlenül mindenkit magával ragad, így a kutasi gyerekeket is, mondta el szerkesztőségünknek az intézmény múzeumpedagógusa. Holler Judit hangsúlyozta: a hétfői foglalkozáson preparált koponyák keltették fel leginkább a gyerekek érdeklődését.

Kérdésünkre válaszolva a múzeumpedagógus elmondta: tudásszintben és érdeklődésben nincs különbség a budapesti és a vidéki településekről érkező diákok között. Ugyanakkor nagyon hasznos ez a program, mert anyagi okok miatt, sok gyerek nem tudna Budapestre utazni.

A hátrányos helyzetű gyerekeket támogató integrációs iskolai programot a kulturális tárca 37 millió forinttal támogatja.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását