2024. április 29. - Péter

Putyin fenyeget

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön televíziós beszédben óvta a szavazókat attól, hogy a liberális ellenzékre szavazzanak a hétvégi választásokon. Az elnök szerint az ellenzék "megaláztatást, függőséget és széthullást" hoz az országra. Eközben egyre
2007. november 29. csütörtök 13:58 - Hírextra
Putyin az Egységes Oroszország listavezetője a vasárnapi választásokon. Az orosz államfő kiemelte, hogy a hétvégi voksolás eredménye döntően befolyásolhatja a március 2-ára kiírt elnökválasztást. Utóbbin Putyin nem indulhat, mert az orosz alkotmány értelmében senki nem választható egymás után háromszor elnökké.

Elemzők szerint aggodalomra adhat okot, hogy eddig több mint 2 millió olyan dokumentumot adtak ki, ami lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak és a diákok munkahelyükön vagy iskolájukban adják le voksukat, tanáraik, illetve munkaadóik felügyelete alatt. Orosz sajtóértesülések szerint diákok, tanárok és a Kremlhez kötődő cégek alkalmazottai azt állítják, megtorlással fenyegették őket, ha nem mennek el szavazni.

A Golosz, azaz Hang nevű, választást felügyelő csoport e heti jelentése szerint az Egységes Oroszország hivatalokat használ fel a szavazási részvétel és az eredmény befolyásolására. A szervezet úgy tudja, még erőszakos támadások is értek néhány jelöltet. Máris elmondhatjuk, hogy nem törvényes a választás - mondta Lilija Sebanova, a Golosz egyik vezetője.

Oroszországban vasárnap tartanak parlamenti választásokat. Az előrejelzések szerint az orosz elnök, Vlagyimir Putyin pártja, az Egyesült Oroszország a szavazatok körülbelül kétharmadára számíthat. A Jabloko nevű liberális ellenzéki párt vezetője, Grigorij Javlinszkij szerint Oroszország ismét egy szovjet típusú, egypártrendszerű irányítás felé halad.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását