2024. április 26. - Ervin

Horn Gábor: kicsi a valószínűsége a koalíció felbomlásának

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője nagyon kicsi valószínűségét látja annak, hogy a kormánykoalíció felbomlana. A liberális politikus csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában azt mondta, a vita az egészségügyi reformról nem az MSZP és az SZDSZ,
2007. november 29. csütörtök 10:08 - Hírextra
Az egészségügyi reform lépései kapcsán a vita nem az MSZP és az SZDSZ között van, hanem az MSZP belül folyik, és ezt rendezni kell - jelentette ki Horn Gábor.

Úgy fogalmazott: "A kompromisszum az asztalon van, a vita pedig az MSZP-n belül zajlik".
Az SZDSZ ügyvivője Szanyi Tibor szocialista politikus azon kijelentésére, miszerint az egészségügyi törvény megalkotását el kellene halasztani jövő év márciusára, azt mondta: ez azt jelentené, hogy nem lenne egészségügyi reform Magyarországon.

"A Szanyi-féle gondolat az egészségügyi reform megállítását jelentené" - tette hozzá.
Horn Gábor szerint az orvos szervezetek részéről "sajnos természetes" a reform elutasítása, hiszen az orvosok egy része nem érdekelt a betegekről szóló, nem a hálapénzre épülő átalakításban.
A kormánypárti politikus a biztosítókról szólva elmondta: a valódi verseny miatt a biztosító mindent megtesz majd azért, hogy a beteg minél jobb ellátást kapjon.
Horn Gábor az egyik legnagyobb problémának a politika és a kormányzó pártok hitelvesztését nevezte.

Mint mondta, a hitelesség visszaszerzésének egyik fontos momentuma, hogy a reformokat végig kell vinni. Szerinte "egy tisztességes adóreform" visszaállítaná a hitelességet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását