2020. március 29. - Auguszta

Tombol a németeknél az AIDS

Minden felvilágosító erőfeszítés ellenére Németországban is erőteljesen növekedett az immunhiányos tünetegyüttest (AIDS) okozó HIV-vírussal fertőzöttek száma. A tekintélyes Robert Koch Intézet kedden nyilvánosságra hozott jelentése szerint 2007-ben kereke
2007. november 28. szerda 06:55 - Hírextra
Az intézet az év végéig mintegy 650 halálesettel számol.
 
A beszámoló a december 1-jei AIDS elleni világnap előestéjén látott napvilágot. Ulla Schmidt német egészségügyi miniszter sajtónyilatkozatában aggodalmának adott hangot és hangoztatta, hogy a felvilágosítás, illetve a megelőzés érdekében még több erőfeszítésre van szükség. Utalt arra, hogy - noha a fertőzöttek, illetve a megbetegedettek életkilátásai a a legújabb kezelési módszereknek, illetve gyógyszereknek köszönhetően sokat javultak, az AIDS változatlanul halálos betegségnek számít. A német kormány ebben az évben kereken hárommillió euróva 12,2 millió euróra növelte az AIDS-prevencióra fordítandó pénzügyi eszközök nagyságát.

A beszámoló rámutatott, hogy a HIV-fertőzöttek 80 százaléka - mintegy 34 ezer ember - a homoszexuális férfiak közül kerül ki. Szakértők szerint ennek egyik fő oka az, hogy az alkalmazott terápia részleges sikerei a lehetséges kockázatok felismerésének csökkenéséhez vezettek. A hatóságok ebből kiindulva a jövőben nagyobb erőfeszítéseket kívánnak fordítani a homoszexuálisok körében indítandó felvilágosító kampányra.

A HIV-fertőzöttek számának növekedése ellenére nemzetközi összehasonlításban Németország még mindig viszonylag jó helyezéssel rendelkezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ha Önön múlna, melyik tudományágat támogatná, globális szinten?
Űrkutatás mindenekfelett!
A tengerek mélyének kutatása, igazán megérne pár milliárd dollár pluszt
Az emberi agy kutatását tartom fontosnak és ezt is támogatnám
A múlt, számos titkot rejt: több, jobban felszerelt régészeti csapatra és feltárásra lenne szükség
Nem foglalkoztat a tudomány
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását