2024. április 29. - Péter

Nagy verseny várható

A jövő hét végén, péntektől vasárnapig a Papp László Sportarénában rendezik meg az OTP Bank Díjugrató Világkupát, valamint az ezzel egybekötött nemzetközi négyesfogathajtó versenyt. "Óriási a készülődés, fantasztikus nagy feladatot vállaltunk el."
2007. november 28. szerda 13:55 - Hírextra
"Óriási a készülődés, fantasztikus nagy feladatot vállaltunk el. Az előkészületeknek a végére értünk, így viszonylag egyszerű már a dolgunk, hiszen az előre eltervezett forgatókönyvet kell teljesítenünk. Azért ez a legnehezebb része a dolognak, hiszen több mint száz kamion érkezik Magyarországra, 300 lovat kell majd elszállásolnunk és etetnünk, e mellett 30 kamionnyi speciális homokot kell az Arénába szállítani, és ez még csak a logisztika" - nyilatkozta Lázár Vilmos a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban rendezett szerdai sajtótájékoztatón.

"Remélem, ez a verseny hosszútávon nagy lökést ad a magyar lovassportnak. A programot megpróbáltuk úgy összeállítani, hogy azok is élvezzék, akik esetleg korábban nem sokat tudtak az ilyen versenyekről. Rengeteg szakág számos bemutatóval teszi még érdekesebbé a hétvégét. Remélem, vasárnap estére sok új szerelmese lesz a lovassportnak" - folytatta Lázár Vilmos.
A hazai kiválóságok mellett a díjugratók közül a kétszeres egyéni olimpiai ezüstérmes svájci Willi Melligert, a világranglistán előkelő helyen álló bolgár Samantha McIntosh, a négyesfogathajtók táborából - itt összesen húsz világbajnoki arany "jön össze" - a hétszeres világbajnok holland Ijsbrand Chardont, a vb-címvédő belga Félix-Marie Brasseurt, a fiatal, ám nagyon tehetséges ausztrál Exell Boydot várják a szervezők Budapestre, akik még egy sor más rangos versenyzőre is számítanak.

A versenyeket látványos betétműsorokkal színesítik: Lázár Zoltán négyesfogatán a Rippel-fivérek hatodik világrekord-kísérletükre készülnek, továbbá kiváló sportolók - például Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka - és neves művészek - köztük Fábry Sándor, Koncz Gábor - fogathajtós vetélkedését élvezheti a közönség. Izgalmakat ígér az öttusázók és a fogathajtók speciális viadala is.
"Ez a rendezvény olyan kaliberű a hazai lovassport életében, hogy egy sikeres hétvége után Magyarország akár egy közép-európai központtá is lehet" - mondta Mondok József, a Magyar Lovasszövetség fogathajtó szakágának elnöke, aki méltatta a Nemzetközi Lovasszövetség döntését, amellyel Magyarországnak adta a 2009-es kettesfogathajtó-világbajnokság rendezési jogát.

A hétvégi Világkupa - amelynek "himnuszát" Demjén Ferenc írta és adja elő az Arénában - egyik legfőbb célja, hogy a fiatal generáció tagjai megismerkedjenek a lovassport szépségeivel, így a pénteki nyitónapot a gyerekek ingyen tekinthetik meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását