2024. április 24. - György

Brit-rali

Péntektől vasárnapig rendezik meg a Brit-ralit, a 16 futamos világbajnokság utolsó versenyét, amelyen eldől, hogy a francia Sébastien Loeb negyedszer is megnyeri-e a vb-t, vagy a finn Marcus Grönholm ünnepelhet harmadszor.
2007. november 28. szerda 14:52 - Hírextra
A Walesben - Cardiff környékén - esedékes viadal előtt Loeb hat ponttal vezet legnagyobb - és egyetlen - riválisa előtt, így Grönholm esélye szinte minimális a végső sikerre.

"Nem vagyok könnyű helyzetben, ennek ellenére bízom a jó szerencsémben. A Forma-1-es világbajnokság utolsó futamán is történt már hasonló, váratlan meglepetés" - nyilatkozta a 39 esztendős finn pilóta, aki az idén befejezi pályafutását.

Az F1-es vb idei utolsó, brazíliai versenye előtt a brit Lewis Hamilton (MClaren-Mercedes) négy ponttal vezetett csapattársa a spanyol Fernando Alonso, és héttel a finn Kimi Ra:ikkönen előtt. Hamilton végül hetedikként ért a célba, ezzel összességében eggyel kevesebb pontot gyűjtött, mint Ra:ikkönen, aki így világbajnok lett.

Három futammal a zárás előtt Grönholm még négy ponttal vezetett Loeb előtt, ám ezt követően kétszer is kiesett - a francia csak egyszer bukott, viszont a legutóbbi viadalt megnyerte -, s ezzel szinte kilátástalan helyzetbe került.

Loeb - aki az idén nyolc futamot nyert meg, míg Grönholm ötöt - hatpontos előnye ellenére, mégis óvatosan fogalmazott:

"Nem hajtok a győzelemre, nagyon kell vigyáznom arra, hogy célba érjek. Amennyiben Marcus nyer, nekem az ötödik hely is elég a vb-sikerre. Jó ritmusban kell autóznom és akkor minden rendben lesz."

A Brit-ralin összesen 17 gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, melyeknek 359,54 km az össztávja. Pénteken hat, szombaton hét, vasárnap pedig négy mért szakasz lesz. A viadal teljes távja 1271,94 km!

A versenyen, amelyre összesen 132 pilóta és navigátora nevezett, magyar induló is lesz: Tagai Róbert és Mayer Gábor egy Subaru Impreza WRC-vel veszi fel a küzdelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását