2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Lomnicit megerősítették nemzetközi tisztségében

A Legfelsőbb Bíróságok és Államtanácsok Nemzetközi Szervezete Bangkokban ülésező kongresszusa Lomnici Zoltán főbírót újabb három évre az igazgatótanács tagjává választotta szombaton - közölte az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalának sajtóosztál
2007. november 25. vasárnap 10:12 - Hírextra
A több mint 120 tagállam részvételével létrehozott világszervezet a közigazgatási bíráskodást irányító legfelsőbb bírósági elnökökből, illetve államtanácsi elnökökből áll. A testület tagja többek között a holland királynő, a francia miniszterelnök és a brit lordkancellár is. Az ötnapos konferencia napirendjén a bírák oktatása, a bírói életpálya és karrierépítés témája szerepelt.

A delegációk vezetőit - köztük a magyar Legfelsőbb Bíróság elnökét is - meghallgatáson fogadta a thaiföldi uralkodó, IX. Rama.

A magyar főbírót 2004-ben a madridi kongresszuson választották meg először az államtanácsi elnökök világszervezetében az igazgatótanács tagjává. Lomnici Zoltánt azóta a Legfelsőbb Bírósági Elnökök Európai Uniós Szervezete alelnökévé is megválasztották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását