2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elszállnak vagy szárnyalnak a vonalak?

Továbbra is bizonytalanok a vasúti szárnyvonalakban érdekelt településvezetők - írta pénteki számában az Észak-Magyarország.
2007. november 23. péntek 09:58 - Hírextra

A szakminisztériumban olyan döntés született, hogy az alacsony kihasználtságú 38 vasúti mellékvonalon is megrendelik az új vasúti menetrendben a közszolgáltatást, ebből 26 szárnyvonalon - köztük a Szerencs-Hidasnémeti szakaszon - a teljes menetrendi időszakban gondolkozik a szaktárca, 12-ben - egyebek mellett a Putnok-Szilvásvárad vonalon - viszont nem.

Csőgér Bálint, Nagyvisnyó polgármestere elmondta: turisztikai jelleggel is hajlandók lennénk üzemeltetni a vasutat, amennyiben megismerik az esetleges váltás részleteit.

Szaniszló László, Szilvásvárad polgármestere a lapnak úgy nyilatkozott, hogy az Eger-Szilvásvárad vonalra kaptak új menetrendet 2008-ra, amiből arra következtetnek, hogy a szakasz megmarad.

Tamás Barnabás, Putnok polgármestere kétségeit fogalmazta meg: "Összefogásunknak, erőteljes fellépésünknek köszönhetően meghátrált a GKM. Ez csak átmeneti haladék februárig, úgy tűnik életben marad a Putnok-Szilvásvárad közötti vasúti közlekedés. Hogy ezt követően mi várható, azt senki sem tudja előre megjósolni" - olvasható az Észak-Magyarországban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását