2024. április 27. - Zita

Karácsony a Kossuth Kiadónál

Művészeti és természeti albumok, valamint "személyes idegenvezetőt" kínáló útikönyv-újdonságok is színesítik a Kossuth Kiadó csaknem 30 kötetből álló karácsonyi kínálatát - mondta Kocsis András Sándor kiadóvezető csütörtökön Budapesten.
2007. november 22. csütörtök 16:17 - Hírextra
A Biblia világa című kötetben több mint 650 fotó szerepel a szentíráshoz kapcsolódó szereplőkről, tájakról és a vallás ihlette műalkotásokról - közölte a sajtótájékoztatón a kiadóvezető, hozzátéve, hogy a "képzőművészeti világsiker" 23 országban egyszerre jelenik meg.

Az ünnep népi és polgári hagyományait tárja az olvasó elé a régi és modern festményeket, képeslapokat, hirdetéseket, képző- és iparművészeti alkotásokat, illetve tradicionális ételeket bemutató album, amely Karácsony - Magyar hagyományok címmel látott napvilágot.

Brian May, a csillagásszá avanzsált egykori Queen-gitáros is jegyzi azt a kötetet, amely a 13,7 milliárd évvel ezelőtt keletezett világegyetem teljes történetét összegzi. A BUMM című album a BBC népszerű sorozatából készült, így közérthető nyelven, fizikai és matematikai egyenletek nélkül tárja az olvasó elé a csillagászat érdekességeit - emelte ki Kocsis András Sándor.

A Világunk művészeti kincsei című könyv az UNESCO világörökségi listáján szereplő emlékeket vonultatja fel. A nagyméretű, 350 oldalas album hetven helyszín páratlan művészeti kincseiről tartalmaz felvételt.

A kiadó új, Kossuth Természettár című sorozatának első kötetében Magyarország emlőseit mutatják be. A több mint négyszáz kutató közreműködésével készült atlasz az első olyan kiadvány, amely az összes, Magyarországon élő emlősfajt, e "szeretnivaló és érdekes" állatokat felvonultatja - hangsúlyozta a kiadóvezető.

A világ nagyvárosainak nevezetességeit ismertető személyes idegenvezetőt kínál a kiadó az új, Hangos útikönyvek című sorozattal. Prágában Bán János színművész tolmácsolja a látnivalókról szóló tudnivalókat és a városhoz kapcsolódó történeteket, míg London nevezetességei között - így például Hasfelmetsző Jack történetét is elmesélve - Fekete Ernő kalauzolja a turistát. A kiadóvezető jelezte, Párizsban várhatóan Für Anikó vezeti majd a látogatókat, míg Bécsben Lukács Sándor lesz az mp3-as idegenvezető.

A karácsonyi kínálatban további albumokat szentelt a Kossuth Kiadó az európai fafajtáknak, a világ száz legszebb múzeumának, az emberiség eredetének és Kína száz csodájának. Új kötetekkel bővítette továbbá a Híres magyar festők című sorozatot, amelyben így Vaszary János és Zichy Mihály alkotásai kaptak helyet, valamint a Híres festők sorozatot, amely Kahlo, Matisse, Kandinszkij és Miró művészetét mutatja be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását