2024. április 16. - Csongor

Fogyaszt a lépésszámláló

Az okosan használt lépésszámláló egészségesebb életmódot eredményez - mutatták ki amerikai szakemberek. Egy mindössze 20 dolláros (3500 forint) pedométer szinte csodákat tesz használói körében: a dérékszíjra erősített mütyür 27 százalékkal növeli a testmo
2007. november 22. csütörtök 09:35 - Hírextra

Többek közt ez derült ki húsz ilyen irányú kutatás elemzésével, amelyeket több országban, így az Egyesült Államokon kívül Kanadában, Japánban, Ausztráliában és Európában készítettek.
Ám csak azoknál hatékony a lépésszámláló, akik célt tűznek ki maguknak, hogy adott idő alatt hány lépést tesznek meg, ezenkívül lépésnaplót is vezetnek - hangsúlyozták a kutatók.

Hogy a fent említett hatások mennyire hosszútávúak, még nem vizsgálták, mivel a húsz tanulmány készítői átlagosan 18 héten át vizsgálták önkénteseiket.

Az összegző kutatás az amerikai öregedéskutató intézet (NIA) támogatásával valósult meg, az eredményekről az Amerikai Orvosi Társaság (AMA) szakfolyóiratában jelent meg tanulmány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását