2024. április 27. - Zita

Csak a saját sikerében biztos Tőkés

Biztosra veszi választási sikerét Tőkés László, a vasárnapi romániai EP-választások egyedüli független jelöltje. A református püspök csütörtök délután Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján a Független Hírügynökség kérdésére válaszolva kijelentette: "Én
2007. november 22. csütörtök 20:43 - Hírextra
Tőkés szerint neki kétszeres esélye van a mandátumszerzésre, mivel független jelöltként a leadott szavazatoknak mindössze 2,8 százalékát kell megszerezze, míg az RMDSZ - más pártokhoz hasonlóan - el kell érje az öt százalékos küszöböt.

A sajtótájékoztatón ugyanakkor Toró T. Tibor, RMDSZ-képviselő - aki nyíltan felvállalta a református püspök támogatását - kijelentette: értesülései szerint a választásokat követően szankciókra számíthat szervezete részéről, mivel részt vett Tőkés korteshadjáratában.

Egyébként a kolozsvári Krónika című napilap csütörtöki számában felvetette: a Tőkés kampányában részt vevő személyeknek minden bizonnyal elszámoltatásban lesz részük a választásokat követően. A lap több nevet is megemlít, közöttük a Kovászna megyei Antal Árpád, Tamás Sándor és Garda Dezső képviselőkét.

Az RMDSZ aradi kongresszusán elfogadott alapszabálya egyébként azt is rögzíti, hogy "" szövetséggel szembeni kötelezettség megszegésének minősül, ha egy tag vagy tisztségviselő helyhatósági vagy parlamenti választások során az RMDSZ jelöltjeivel szemben indul, támogatja az ellenjelölteket, vagy az RMDSZ jelöltjeinek nem támogatására buzdít..." A szabályzat szerint a képviselők és szenátorok elleni szankciók a figyelmeztetéstől a kizárásig terjednek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását