2023. szeptember 30. - Jeromos

Trópusi vihar: tízezer halott

Bangladesi illetékesek szerint akár 10 ezer halálos áldozata is lehet a múlt heti trópusi viharnak. A Baptista Szeretetszolgálat segélyt küld a katasztrófa sújtotta területre.
2007. november 20. kedd 19:30 - Hírextra
A hivatalos közlemények eddig 3447 ember halálát erősítették meg, de a Vöröskereszt bangladesi vezetője szerint az áldozatok száma elérheti a 10 ezret is. Az ENSZ szerint több millió ember vesztette el otthonát, a természeti csapás következményei csaknem 400 ezer gyermeket sújtanak Bangladesben.

A Vöröskereszt és helyi városvezetők szerint azért is ilyen sok az áldozat, mert a lakosság nem vette komolyan a figyelmeztetéseket. Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, az elmúlt hetekben több téves riasztás volt a térségben, ezért az emberek végül nem mentek el az óvóhelyekre.

A bangladesi hadsereg folytatja az utak megtisztítását, hogy eljuttassa a katasztrófa sújtotta területekre az állami és külföldi segélyszállítmányokat. Az Egyesült Államok 2,1, Szaúd-Arábia 100 millió dollár segélyt ígért Bangladesnek,. Az Európai Bizottság másfél millió eurós azonnali összeget ígért a károk enyhítésére és a mentési munkálatokra. A Fülöp-szigetekről orvoscsoportok érkeznek.

Segítségnyújtásra buzdította a híveket vasárnap XVI. Benedek pápa is. Az 57 államot tömörítő Iszlám Konferencia Szervezete (OIC) szintén segélyküldésre szólította fel tagjait.

A Baptista Szeretetszolgálat sátrakat, gyógyszereket és tartós élelmiszereket küld majd a katasztrófa sújtotta területre. "Munkatársaink nem utaznak oda, mert Banglades eddig nem kért nemzetközi segítséget" - mondta Nagy Zoltán, a szervezet kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökségnek kedden.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását