2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szaúd-Arábia orosz fegyvereket vesz?

Oroszországba utazik szerdán a szaúdi koronaherceg, hogy fegyvervásárlásról tárgyaljon Vladimir Putyin orosz elnökkel - értesült az AFP francia hírügynökség orosz diplomáciai forrásokból. Szaúd-Arábia eddig kizárólag nyugati fegyvereket vásárolt, most oro
2007. november 20. kedd 07:38 - Hírextra
Sajtóértesülések szerint Szaúd-Arábia több Mi-17-es helikoptert és 150 darab T90-es tankot akar vásárolni Moszkvától. A herceg szerdai utazásának tényét szaúdi források is megerősítették az AFP hírügynökségnek.

A herceget Putyin elnök hívta meg Oroszországba idén februárban, rijádi látogatása idején. Akkor úgy nyilatkozott a szaúdi külügyminiszter, hogy a két ország tárgyalásokat folytat fegyverrendszerek vásárlásáról, mert mint mondta, "Oroszország biztosítani tudja a királyságnak számára szükséges felszereléseket."

Az AFP úgy tudja, Szaúd-Arábiában már tesztelik a T90-es harckocsit, amelyet tervezői az amerikai Abrams tank ellen fejlesztettek ki.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását