2020. december 4. - Borbála, Barbara

Nem értik a kövérségi paradoxont

Újabb bizonyítást nyert a kövérségi paradoxon, amelynek lényege, hogy a szívbetegségben szenvedő és túlsúlyos pácienseknél furcsa módon kisebb az infarktus, a stroke és a halálozás esélye, mint a szívbeteg, de normál súlyú egyéneknél.
2007. november 16. péntek 15:25 - Hírextra
Az amerikai szakemberek több mint 22 ezer olyan embert vizsgáltak, akik magas vérnyomással és koszorúér-betegséggel küzdenek, s mint kiderült, a kövérségi paradoxon korra, nemre való tekintet nélkül érvényesül.

Az American Journal of Medicine szakfolyóiratban megjelent tanulmányukban a kutatók rámutattak, hogy a jelenség magyarázata egyenlőre nem ismert.

Mindazonáltal számos kutatással korábban azt bizonyították be, hogy a tudatos fogyás szívbeteg páciensek esetében kifejezetten jótékony hatású.

"Egy dolog azonban bizonyos: hogy semmi sem bizonyos" - írták a kutatók arról, hogy mit kell észben tartani a kövérségi paradoxon kutatása során.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását