2024. április 19. - Emma

Kóka tájékoztatta az OECD-t

A reformokról, Magyarország versenyképességének fokozásáról folytatott megbeszélést Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, az SZDSZ elnöke a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával pénteken Budapesten. Erről az SZDSZ
2007. november 16. péntek 21:44 - Hírextra
Angel Gurría magyarországi megbeszélésein egyértelművé tette: a reformokat végre kell hajtani, modern és hatékony rendszerek és intézmények nélkül ugyanis fiskális konszolidációra hosszú távon nincs esély - olvasható a közleményben.

Kóka János arról tájékoztatta a főtitkárt, hogy 2008-ban már érezhető lépéseket tesz a koalíció a versenyképesség fokozásának érdekében. A liberális pártelnök szerint már látszanak a reformok első eredményei: Magyarország jól teljesít a stabilizációs programban, 2009-re elérjük, hogy beléphessünk az eurózóna előszobájába, és a következő évtized elején bevezethessük az európai fizetőeszközt.

Kóka János arról is biztosította az OECD főtitkárát, hogy ha a liberálisokon múlik, már jövő év elején megállapodhat a koalíció arról a programról, ami kisebb elvonásokkal több levegőt ad a vállalkozóknak, serkenti a növekedést, a versenyképességet, növeli a foglalkoztatottságot.
Az OECD főtitkára budapesti látogatása során megbeszélést folytatott Sólyom László köztársasági elnökkel és Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását