2022. szeptember 28. - Vencel

A mi autónk

Csökkent az eladott új személygépkocsik száma az idei első félévben az egy évvel korábbihoz képest, az eladott autók mennyisége 85.147 volt - tette közzé a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete. Győző Gábor, a szervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: a p
2008. július 14. hétfő 18:20 - Hírextra
A várakozással ellentétben jobban sikerült az első félév, mint amit gondoltunk, hiszen a tavalyi és az idei év közötti elmaradás összesen 800 darab gépkocsi - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke, aki szerint ha ez a tendencia változatlan marad, akkor idén körülbelül 175 ezer darab új személyautót fognak érékesíteni.

Győző Gábor elmondta: az autóvásárlás csökkenésének egyik oka, hogy a fizetőképes kereslet már 2004 óta lefelé tendál, és nem valószínű, hogy ebben az évben ez a folyamat megáll.

Az egyesület elnöke szerint évtizedes tradíció, hogy a kisautók és az alsó középkategóriás gépkocsik részaránya 85 és 90 százalék között van. Ez természetes, hiszen a magyar piac egy hihetetlen árérzékeny piac - mondta.

A márkák sorrendjében az előző évhez képest nagy eltérés nem volt: a Suzuki változatlanul az első, az Opel a 2., a Ford a 3., 4. a Volkswagen, 5. a Skoda, 6. a Toyota, 7. a Chevrolet, 8. a Peugeot, 9. a Renault és 10. a Fiat.

Győző Gábor elmondta: a vesztesek között vannak a francia márkák. Ez különösen a Renault-nál jelentős, mert az valamikor még stabilan a 3. legkeresettebb autó volt.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását