2023. október 3. - Helga

El kell adni a márkanevet

A Balaton szelet márkanevének eladását szabta egyik feltételnek az Európai Bizottság, hogy az amerikai Kraft cég megvegye a Danone keksz, snack (sznek) és gabonapehely üzletágát. A Balaton márkanév eladása azért lényeges, mert a két cég összefonódásával v
2007. november 16. péntek 14:14 - Hírextra
Az amerikai Kraft Foods Global és a Danone is értékesít világszerte édességeket. A Danone keksz üzletágának felvásárlása olyan földrajzi területeket érint, ahol a legismertebb édességmárkákat ez a két cég forgalmazza. Ha a Kraft megveszi a francia cégtől az édes kekszek forgalmazási és gyártási jogait, akkor egymaga maradna a piacon, mint a legkeresettebb termékek gyártója.

Az Európai Bizottság ezért feltételül szabta, hogy a Magyarországon eddig a Danone által forgalmazott Balaton szelet márkanevét az ezzel kapcsolatos összes jogokkal és gyártóeszközökkel együtt el kell adni. Azért, hogy Magyarországon megmaradjon a csokoládé darabáru piacon folyó verseny. Ha ez nem történik meg és a Balaton az összes többi ismert márkával együtt egy kézbe kerülne, akkor a vásárlók hátrányba kerülhetnének, akár az árak is emelkednének.

A másik feltétel az édes kekszek piacát érinti Spanyolországban. Ott hasonló a helyzet, egy kekszgyárat és különböző spanyol kekszmárkákat kell eladni. Az európai bizottság ezekkel a feltételekkel már a múlt héten jóvá hagyta a két óriáscég fúziójat, erről pénteken tájékoztatott a Gazdasági Versenyhivatal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását