2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újabb tanulmányt láthatunk az Auditól Los Angelesben

A héten megrendezésre kerülő Los Angeles-i Autószalon egyik legfurcsább tanulmánya az Auditól érkezik. A Cross Cabriolet egy SUV képességeit igyekszik kabrió köntösbe bújtatni.
2007. november 15. csütörtök 12:13 - Hírextra
Bizonyára ritkán unatkoznak az Audi tanulmányépítő mérnökei. Míg nemrég a Frankfurti Autószalonon mutatkozott be az A1 metroproject tanulmány, most Cross Cabriolet quattro néven újabb darab kerülhet az ingolstadti koncepció-vitrinbe.

A tanulmány a hamarosan megjelenő Q5 formai előfutára, igaz a szériaverzió nyitható tető nélkül, de kettővel több ajtóval kerül a szalonokba, de addig még közel egy évet kell várni. Addig is marad a Cross Cabriolet quattro, amelynek 4,65 méter hosszú és 1,91 méter széles karosszériáját a 240 lóerős 3 literes TDI különlegesen tiszta verziója mozgatja.



Ahogy a nevéből is kitűnik, az új tanulmány megkapja a quattro összkerék-hajtási rendszert, az erőátvitelről pedig kormányról kapcsolható, hatfokozatú, hagyományos automataváltó gondoskodik. Ezzel a hajtáslánccal a 0-ról 100 km/h-ra gyorsulás mindössze 7,2 másodpercig tart és kedvünk szerint akár 240 km/h-ás sebességgel haladva is borzoltathatjuk hajunkat a szélben.



Ami (a felépítése mellett) igazán különlegessé teszi a koncepciót, az a 7,3 literes átlagfogyasztás, valamint a tény, hogy az erőforrás a 2014-ben érvénybe lépő Euro6-os normákat is teljesíti és jövőre már szériagyártású Audikban is megtalálható lesz.

Még nem áll rendelkezésre információ arról, hogy a hamarosan megjelenő Q5 nyitható tetejű verzióban is megjelenik-e, de a tanulmányautó megjelenésével a lehetőség nem kizárt.

Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását