2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kis bolsizás Szekszárdon

Sajtótájékoztatón szólította fel Horváth Istvánt, Szekszárd polgármesterét az elhatárolódásra "minden szélsőjobboldali kirekesztő megnyilvánulástól" a helyi MSZP elnöke és közgyűlési frakcióvezetője csütörtökön.
2007. november 15. csütörtök 22:21 - Hírextra
"Felszólítjuk Horváth István polgármester urat, hogy a november 9-i közgyűlésen elhangzott, és a televízió adásában is jól hallható +mocskos, büdös, gyilkos bolsevik banda+ kijelentéstől és minden szélsőjobboldali kirekesztő megnyilvánulástól, melyek városunkban elszaporodtak, egyértelműen határolódjon el, és a jövőben biztosítsa a közgyűlés méltó menetét" - mondta Halmai Gáborné, az MSZP városi frakciójának vezetője.

Megjegyezte: az említett kirekesztő megnyilvánulásokat felerősíti a polgármester és más fideszes városvezetők Garay téri tüntetéseken való megjelenése és felszólalása. Az inkriminált közgyűlési kijelentést Tóth Csaba Attila (Szekszárdi Védegylet) képviselő, a Garay téri kormányellenes tüntetések egyik fő szervezője tette, miután kikapcsolta mikrofonját. A helyi televízió felvételén azonban jól hallható, s mint a sajtótájékoztatón elhangzott, az MSZP-frakció tagjai a közgyűlést rögzítő adás ismétlésekor szembesültek a megjegyzéssel.

Harangozó Tamás, a párt városi szervezetének elnöke kifogásolta a polgármester és politikustársai részvételét az árpádsávos zászlók alatt zajló Garay téri tüntetéseken, illetőleg a Szkítia könyvesbolt közelmúltbeli avatásán. Ezzel kapcsolatosan megkérdezte: "a Fidesz és az országgyűlési frakció tudtával, beleegyezésével vesznek-e részt a szekszárdi Fidesz politikusok ezen rendezvényeken".
Az MTI egyelőre nem tudta elérni Horváth István (Fidesz) polgármestert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását