2024. április 29. - Péter

Reform a fociban is

Az érintettek - játékosok, klubok, ligák, szövetségek - képviselői egyetértésre jutottak a labdarúgó Bajnokok Ligája megreformálását illetően, a döntést az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának ülésén jelentik be november 30-án, Luzernben.
2007. november 13. kedd 12:44 - Hírextra

Az AFP beszámolója szerint hétfőn, Nyonban zajlott egy egyeztetés, melyen jelen volt többek között Michel Platini UEFA-elnök, aki megválasztása óta a változtatás szükségességét hangoztatja, illetve a szervezet négy alelnöke. Az összejövetel célja az volt, hogy a Platini által augusztus végén felvázolt elképzelés mellett további javaslatokat hallgassanak meg. A kialakult konszenzusról egyik megkérdezett jelenlévő sem kívánt részleteket elárulni.

Platini három automatikus részvételi lehetőséget biztosítana a BL-ben a három legerősebb bajnokságnak a jelenlegi kettő plusz kettes rendszerhez képest. Az érvényben lévő szisztéma szerint az élbajnokságokból két csapat közvetlenül felkerül a főtáblára, kettő pedig a selejtező harmadik körében kapcsolódik be a sorozatba. A négy felszabaduló helyet kupagyőzteseknek osztaná ki: a legelőkelőbben rangsorolt országok érintett alakulatai kétkörös előselejtezőben döntenék el, melyikük szerepelhetne a főtáblán.

Az európai vezető klubok akkor nem támogatták Platini tervét, nem értették, miért kellene a kupagyőzteseket bevonni a BL-be.

A megállapodás egyes információk szerint akörül alakulhatott ki, hogy a nyitás a kevésbé erős futballnemzetek irányába nem a kupagyőztesek bevonásával, hanem a bajnoki szereplés alapján történik majd meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását