2024. július 24. - Kinga, Kincső

Kihallgatták a gyorshajtást eltussolni próbáló ezredest

Gyanúsítottként hallgatták ki a katonai ügyészek azt az ezredest, aki Garamhegyi Ábel, a gazdasági és közlekedési tárca államtitkárának gyorshajtási ügyét próbálta eltussolni októberben. A férfi akár három évet is kaphat, ha bebizonyosodik bűnössége.
2007. november 12. hétfő 13:20 - Hírextra
Garamhegyi Ábelt, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) államtitkárát október 8-án állították meg a rendőrök Szentendre határában, mert túl gyorsan ment. Az eset után az államtitkár értesítette a minisztériumot, ahonnan a főügyeletes felhívta a rendőrséget azt kérve, hogy a rendőrök "szálljanak le az ügyről". Garamhegyi Ábel határozottan kijelentette, hogy nem ő utasította erre a férfit.

Nem sokkal később a főügyeletesről kiderült, hogy aktív ezredes, a GKM-nél 15 éve dolgozott. Azóta már felmentették, az ügy pedig átkerült a Katonai Ügyészségre, ahol először feljelentés-kiegészítést rendeltek el, majd október végén indult meg az eljárás. A férfit hivatali visszaéléssel gyanúsítják, a közelmúltban már ki is hallgatták - mondta el a Független Hírügynökségnek Ács Tibor, a Katonai Ügyészség szóvivője. Hozzátette: ha bebizonyosodik bűnössége, akár három évet is kaphat.

Ács Tibor a nyomozás részleteiről többet nem kívánt elárulni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását