2024. április 26. - Ervin

Terméketlen a riszálás

A nő, akinek ringó járása magára vonja a férfiak tekintetét, feltehetően nincs a peteérés állapotában egy tanulmány szerint, amely a gyengébb nem által kibocsátott szexuális jelek összetett jellegére hívja fel a figyelmet.
2007. november 8. csütörtök 11:10 - Hírextra
Kanadában az ontariói Queen Egyetem kutatói önként vállalkozó nőket vettek filmre, akiknek a ruházatára fényvisszaverőket szereltek a csípő és láb magasságában, hogy jobban elemezhessék a járásukat - írta brit New Scientist című folyóirat. A nők nyálmintát is adtak a hormonszintjük vizsgálatához.

A kísérlet során azt tapasztalták, hogy a legtermékenyebb állapotban lévő nők kevésbé riszálják magukat, mint a többiek, és járás közben összébb volt a térdük. Ami a kísérletben részt vevő negyven önkéntes férfit illeti, akiknek a legvonzóbb járású nőket kellett kiválasztaniuk, rendszerint azokat választották, akik a ciklus legkevésbé termékeny időszakában voltak.

Ez a tanulmány ellentmondani látszik a korábbiaknak, amelyek szerint a férfiakat leginkább a peteérés időszakában lévő nők vonzzák. Egy amerikai tanulmány szerint az ovuláció időszakában lévő sztriptíztáncosnők kapták a legtöbb borravalót.

Ez az ellentmondás valójában csak látszólagos a kanadai tanulmány szerzői szerint: a peteérés időszakában a nő csak közelről ad biztató jeleket a férfiak számára, arckifejezése vagy kibocsátott vegyi anyagok, a feromonok révén. A közelség révén könnyebben fel tudja mérni esetleges partnerét.
A riszáló járás éppen ellenkezőleg, messzebbről ébreszti fel a férfiak vágyát, és olyan jelölteket biztosíthat a nők számára, akiket nem volt alkalmuk kiválasztani. A semlegesebb járás a peteérés időszakában azt szolgálja, hogy urai tudjanak a helyzetnek maradni - vélik a kutatók.
A Meghan Provost vezette kutatást eredményei a New Scientist szombati számában, illetve a "Szexuális magatartás évkönyve" című amerikai szakfolyóiratban olvashatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását