2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Üresek a pályaudvarok

Szinte teljesen kihaltak a nagyobb budapesti pályaudvarok, csupán néhány tucatnyi ember vár arra, hogy reggel 8 órakor véget érjen a vasutasok két órás figyelmeztető sztrájkja. A Keleti pályaudvaron néhány tucat ember várakozik. Reggel hat óra óta egyetle
2007. november 7. szerda 08:47 - Hírextra
Az utasokat hangosbeszélőn folyamatosan tájékoztatják, valamint aktivisták szórólapokat osztogatnak, amin a sztrájk okairól lehet olvasni. A szórólapok mellé egy szem cukrot is adnak. Egy-két pénztár mindig üzemel, tehát jegyet lehet vásárolni.

Nyugati pályaudvaron körülbelül 20 ember tartózkodik. Vonat innen sem indult, a szerelvényeken van fűtés és világítás is. Senki sem várakozik türelmetlenül a peronon.

Déli pályaudvaron van némi mozgás. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója megtudta, hogy a menetrend szerint 6 órakor induló gyorsvonat vezetője és jegykezelői is felvették a munkát. A szerelvény fél 7 után el is indult, a jegykezelő azt mondta addig mennek, amíg zöld jelzésük van. Fél 7 után érkezett is egy vonat a pályaudvarra Martonvásárról. A Déliben a pénztárak nyitva vannak, a pénztárosok dolgoznak. A figyelmeztető sztrájk végén, 8 órakor indulási és fontossági sorrendben indítják el a vonatokat. Tehát először a nemzetközi vonatok, az IC-k majd a gyorsvonatok hagyhatják el az állomást.

Szerda reggel 6 órakor kezdődött a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájk. A munkabeszüntetés alatt várhatóan nem járnak majd a személy-, a teher- és a nemzetközi vonatok sem, a vasúttársaság tájékoztatása szerint ez több mint 600 járatot jelent. A GYSEV vonatait azonban nem érinti a sztrájk. Az érdekvédők 38 mellékvonal tervezett megszüntetése ellen tiltakoznak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását