2024. április 25. - Márk

Gyurcsány: történelmi esély

Történelmi esélyt ad Magyarország megújítására az a jelentős összeg, ami a következő években érkezik az országba - mondta Gyurcsány Ferenc kedden a Pest megyei Tápiógyörgyén, országjáró körútja első állomásán.
2007. november 6. kedd 19:00 - Hírextra

A miniszterelnök elmondta: az elmúlt 17 évben Magyarország elfordult a vidéktől, most viszont korábban soha nem látott összeg, 500-600 milliárd forint érkezik a vidék és ugyanennyi a mezőgazdaság fejlesztésére. Nagy baj, ha valakik el akarják venni az ország kedvét e források ésszerű felhasználásától - hangsúlyozta. Ez az esély nemzeti felelősség kérdése - tette hozzá.
Mindent meg kell tenni azért, hogy a pénzek elosztása, felhasználása átlátható, tiszta, ellenőrizhető legyen - fejtette ki Gyurcsány Ferenc. Az egész túl szép ahhoz, hogy úgy járjunk, mint a tenyerünkbe vett homokkal, amely kipereg az ujjaink között - figyelmeztetett. Hozzátette: ez a pénz a magyar embereké kell hogy legyen, hogy ők gazdagodjanak általa.

A politikai háborúskodás közepette örvendetes módon alakulnak a Leader-program hathatós közreműködésével a települési közösségek, ahol az a kérdés, hogy az új feladatok megvalósítására hogyan fogjanak össze ismét az emberek - fejtette ki Gyurcsány Ferenc.

Ficsor Ádám, az FVM államtitkára elmondta: az EU szeptemberben elfogadta az ország legújabb vidékfejlesztési programját, amely Európa legjobb programjai közé tartozik. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz eddig 300 milliárd forint támogatási igény érkezett, ami 600 milliárd forint értékű beruházás megvalósítását jelentheti. Az első kifizetések is megkezdődhetnek, a gépberuházási támogatásokat még ebben az évben folyósítani fogja a tárca a gazdáknak - mondta az államtitkár.

A rendezvényen hozzávetőleg kétszázan vettek részt. A program második szakaszában a sajtónak el kellett hagynia a helyiséget, zárt ajtók mögött folytatódott a gyűlés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását