2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tarthatatlan állapotok

"Már tarthatatlannak" minősítette a bevándorlóáradatot az olasz főváros polgármestere, Walter Veltroni vasárnap, és megértést kért a román kormánytól, amiért Olaszország a közbiztonsági kockázatra hivatkozva elrendelte egyes külföldiek kitoloncolását, ami
2007. november 5. hétfő 07:40 - Hírextra

A hét elején brutális módon megöltek egy olasz nőt, a tettes a gyanú szerint egy román férfi, akit őrizetbe vettek. Ezek után Olaszország rendeletet hozott a közbiztonságot veszélyeztető külföldiek kitoloncolásának megkönnyítéséről. Két nappal később, miután az olasz nő meghalt, Rómában olaszok megvertek és megkéseltek három románt, minden jel szerint megtorlásként. Erre tiltakozott a bukaresti kormány, és követelte, hogy az olasz hatóságok akadályozzák meg a hasonló idegengyűlölő erőszakcselekményeket.

A római polgármester erre reagálva azzal érvelt, hogy a külföldi betelepülők száma 21 százalékkal nőtt 2006-ban. Olasz rendőrségi adatok szerint 2006-ban a gyilkosságért, nemi erőszakért vagy lopásért vád alá helyezett külföldiek 15,4 százaléka volt román.

A héten hozott rendelet értelmében mintegy 30 embert utasítottak ki Olaszországból, túlnyomó többségük román.

Kiutasítás fenyeget egy magyart is, akit bűncselekmények elkövetése miatt már évekkel ezelőtt ki akartak toloncolni Olaszországból, de megszökött, és azóta is ott él - tudta meg a Független Hírügynökség a Külügyminisztériumtól. Az illetőt most elkapták egy razzia során, folyik a két ország hatóságai között az azonosítása.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását