2024. május 2. - Zsigmond

Rendkívüli várakozás a telefonra

Nagy-Britannia az első európai állam, ahol november 9-től meg lehet vásárolni az Apple számítástechnikai cég telefonját, az iPhone-t. A rendkivüli érdeklődés miatt, ami a mobiltelefon piacradobását megelőzi, a forgalmazó O2 cég 1400 embert vett fel péntek
2007. november 5. hétfő 20:18 - Hírextra
Az áhított telefon egyben zene- és videólejátszó, valamint egy 2 megapixeles kamera és egy internetes böngésző egyben. A készüléken nincsenek gombok, csak egy nagyméretű érintőképernyő. Az iPhone így is vékonyabb olyan vetélytársainál, mint például a Blackberry vagy a Treo. A 8 gigabájtos mobilra körülbelül 2000 dalt lehet letölteni.

A telefont csak a spanyol tulajdonban lévő O2 telefonszolgáltató hálózatában lehet majd használni, miután a cég exkluzív jogokat kapott a telefon forgalmazására. A készüléket 269 fontért (csaknem 100 ezer forint) kezdik el árulni, 18 hónapos hűségnyilatkozattal, amely havi további 35-55 fontba kerül majd.

A mobiltelefon-boltok pénteken 18 óra 2 perctől (!) kezdik árusítani a telefont és meghosszabbított nyitvatartással üzemelnek majd, este 11-ig várják a vásárlók rohamát. Az O2 cég egyelőre 200 ezer iPhone-t rendelt, amely becslések szerint még karácsony előtt elfogy a polcokról.

A telefon körüli felhajtást jól jellemzi, hogy több televízió élő tudósításban számolt be júniusban a termék amerikai piacra dobásáról. Az "Apple-hívők" akkor már a boltok nyitása előtt több órával sorban álltak a cég telefonját áruló üzletek előtt, ahol a készülékből az első hónapokban több mint egymillió darabot adtak el.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását