2022. október 7. - Amália

Negyven év rock and roll a Sportarénában

Horváth Charlie 60. születésnapját ünnepli és a pályakezdése óta eltelt 40 évre emlékezik november 10-i, szombati koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában. A koncert címe Negyven év rock and roll - Charlie és barátai- mondta el a népszerű énekes az
2007. november 5. hétfő 14:31 - Hírextra
Horváth Charlie beszámolt arról, hogy összesen 13 barát szerepel a színpadon, a 20 órakor kezdődő koncerten lesz meglepetés is. Hozzátette: pontosan kezdenek majd, az érdeklődők legalább háromórás koncertre számíthatnak.

A szerzemények Charlie pályafutásának időrendjében hangzanak el: először a Decca, majd az Olympia és a Generál számai, végül a szólódalok következnek. Az Olympia-dalok között lesznek ismertek, például a Gárdista, de válogattak azokból az időkből is, amikor még csak angol számokat játszottak.

Horváth Charlie kiemelte: ott lesz a kivetítőn Cserháti Zsuzsa, aki a barátja volt.

A koncertet szervező Showtime Budapest írásos összegzésében
olvasható, hogy Horváth Charlie gyermekkorában balett-táncosnak készült, 11 éves korától zenét tanult, trombitán kezdett játszani. Első zenekarát, a Deccát, 1967-ben alakította, amely később az Olympia nevet vette fel. Az együttes Afrikában és a Közel-Keleten játszott.

Amikor a zenész 1975-ben hazatért, csatlakozott a Generál együtteshez, majd 1980-tól ismét külföldön dolgozott, ezúttal Észak-Európában. Tíz év után végleg hazatérve előbb a Tátrai Band tagja volt, majd 1994-ben megjelent első szólóalbuma Charlie címmel.

A Mindenki valakié című 1995-ös lemeze két hét alatt platinalemez lett, turnéfelvételeiből dupla koncertlemezt készített. A Kisstadionban 1996-ban 20 ezer rajongó előtt játszott, abban az évben jelent meg első angol nyelvű lemeze, amelyet 1997-ben az Annyi minden történt című album követett.

Charlie képviselte 1998-ban Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az ezredforduló után jelent meg a Jazz, majd a Soul and Jazz, valamint a Funky, Soul and Jazz című albuma. Legutóbbi lemeze, a Másképp ugyanúgy tavaly ősszel került a boltokba.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását