2024. április 29. - Péter

Átdátumozták a csokit

A rendőrség hivatalból indított eljárást, de már az állategészségügyi hatóság is feljelentést tett a múlt héten a Gubacsi úton lefoglalt átdátumozott csokoládék ügyében. A rendőrség részt vett az állategészségügyi hatóság munkájának helyszíni biztosításáb
2007. október 30. kedd 16:03 - Hírextra
A Független Hírügynökséget a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztályán úgy tájékoztatták, hogy a Gubacsi úti telephelyen tapasztaltak miatt a rendőrség közfogyasztási cikkel visszaélés vétsége miatt hivatalból már a házkutatás napján eljárást indított.

Hajós Ádám, fővárosi és Pest megyei főállatorvos a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a hivatal azóta megtette a rendőrségen a feljelentést is az ügyben, rossz minőségű áru szándékos forgalomba hozatala miatt. Azt, hogy került-e a boltokba az átdátumozott édességből, még mindig nem lehet tudni. Hajós Ádám elmondta, hogy a telephely tulajdonosa minimális együttműködést sem tanúsított, és papírokat sem találtak az áruról. Így nem tudni, terítette-e a cég az átdátumozott édességet, vagy csak készült rá. Azt sem tudni, honnan szerezték az árukészletet.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, az állategészségügyi hatóság emberei rendőri biztosítással jelentek meg múlt hét pénteken a IX. kerületi telephelyen egy telefonos bejelentés alapján. A telepen átcímkéző műhelyt és több tonna árukészletet, főleg édességet találtak. Ennek nagy részét - melynél biztos volt, hogy átdátumozták - megsemmisítették. A többit lefoglalták, a tulajdonos csak akkor kaphatja vissza, ha eredetéről hiteles számlákat, iratokat mutat fel.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását