2024. május 8. - Mihály

Útlezárással tiltakoznak

A 86-os főút túlterheltsége és az ott élőknek okozott problémák, valamint a régóta hiába követelt nyomvonal-korrekciók elmaradása miatt útlezárással tiltakoznak szerdán a település lakói - tudta meg az MTI.
2007. október 29. hétfő 14:27 - Hírextra

Szerdán délelőtt 10-től 12 óráig két helyszínen, egy-egy irányba lezárják Zalalövő belterületén a 86-os főutat - mondta el a távirati iroda megkeresésére hétfőn a demonstráció szervezője.

Kövesi Csaba közölte: a várost átszelő Zala folyó hídjánál a délről északra tartó forgalmi sávot zárják le, közel egy kilométerrel feljebb pedig az északról délre tartó sávot torlaszolják el. A forgalmat negyedóránként engedik tovább.

A civil kezdeményezésre indult demonstráció szervezője elmondta: a rendőrségtől megkapták a szükséges engedélyt.

A tiltakozó akció szerdán már háromnegyed 10-kor elkezdődik. A demonstráció résztvevői a 86-os főúton, Zalalövő északi határától néhány kilométerre gyertyát gyújtanak a múlt heti, két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset helyszínén.

Október 25-én este egy osztrák férfi és kétéves gyermeke halt meg, amikor egy kamion mögött előzésbe kezdve nem tudott visszatérni a saját sávjába, és emiatt összeütközött egy szemből érkező kamionnal. Az öttagú családból az édesanya életveszélyes, két kisgyermekük könnyebb sérülésükkel került kórházba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását