2024. április 26. - Ervin

Koncert öt és fél kilométer magasban

Amerikai és brit muzsikusok fél órás koncertet adtak a Himaláján, 5638 méteres tengerszint feletti magasságban, hogy felhívják a figyelmet a rákgyógyítás jobb módszereinek szükségességére, s az eseményt Guinness-rekordnak is felterjesztették.
2007. október 29. hétfő 13:37 - Hírextra

A világ "legmagasabb" koncertjét egy amerikai segélyszervezet, a Love Hope Strength Foundation (www.lovehopestrength.com) szervezésében rendezték október 21-én. A koncert szponzorai által összesen 250 ezer dollárt (43,5 millió forint) gyűjtöttek össze, amelyet egy Katmandu közelében lévő kórháznak adományozták - közölte vasárnap a denveri székhelyű alapítvány.

A Guinness egyelőre még nem hagyta jóvá a rekordot, de annyi bizonyos, hogy hasonló magassági koncertre még nem volt példa - mutattak rá a szervezők.

A koncertet hat zenész adta, s a csapat olyan együttesek tagjaiból állt, mint az Alarm, a Stray Cats, a Fixx és a Squeeze, az egyik muzsikus pedig egykoron rákbeteg volt.

A segélyszervezet elégedett volt az akcióval, hangsúlyozván, hogy ezzel igazán hangos propagandát kapott a rákgyógyítás jobb módszereinek égető szükségessége.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását