2024. április 25. - Márk

Hagyó Miklós a fővárosi közlekedésről

Bővítené a főváros a P+R parkolási lehetőségeket, tárgyal erről a környező települések önkormányzataival - nyilatkozta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes a Napi gazdaság hétfői számában.
2007. október 29. hétfő 09:16 - Hírextra

A fővárosban közlekedő gépkocsik harmada éppen parkolót keres - többi között ez az oka az egyre reménytelenebb belvárosi közlekedésnek, a szinte állandósult dugóknak és a parkolóhelyért folyó, sokszor durva küzdelemnek is - mutatott rá Hagyó Miklós.

Mint az üzleti és pénzügyi hírlapnak elmondta, legalább 25-30 ezer P+R parkolóhelyet kellene létrehozni, a fővárosi önkormányzat ezeknek a parkolóknak a kiépítéséről és üzemeltetéséről tárgyal a tizenegy elővárosi vasút- és három HÉV-vonal mellett fekvő száz település önkormányzatával. Ehhez persze - fűzte hozzá a főpolgármester-helyettes - össze kellene hangolni az elővárosi közlekedést.

Közölte, vannak elképzeléseik az egységes fővárosi parkolási rendszer kialakítására, de ezt megelőzően egyeztetni kell az érintett kerületekkel. A legfontosabb azonban az - fűzte hozzá -, hogy a fővárosban lakóknak a közterületek helyett megérje majd a parkolóházban elhelyezni autóikat. Elképzelhetőnek nevezte, hogy nyugati példát követve utazási bérletet kapnának azok a budapestiek, akik bár a belvárosban laknak, de nem tartanak autót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását