2024. április 19. - Emma

Újabb hódok telepednek le nálunk

Újabb 24 hódot engedtek el pénteken a Duna-Dráva Nemzeti Park területén. A WWF Magyarország hódvisszatelepítési programjában tíz alatt már 221 állat érkezett hozzánk Németországból. A programot azért indították, mert 150 éve teljesen kipusztultak Magyaror
2007. október 26. péntek 21:39 - Hírextra
Gondos ellenőrzés és több hetes karantén után Bajorországból érkezett az a 24 eurázsiai hód, amelyeket pénteken engedtek szabadon a Duna-Dráva Nemzeti Park területén, Vízvár térségében. A hódok az intenzív vadászat és a természetes élőhelyeik átalakulása miatt 150 éve teljesen kipusztultak Magyarországon. A WWF Magyarország természetvédő szervezet ezért tíz éve hódvisszatelepítési programot indított. Ez idő alatt a Duna, a Tisza és a Hanság vizes élőhelyek kifejezetten védett területeire összesen 221 hódot telepítettek vissza.

A programnak köszönhetően ma már az ország különböző pontjain csaknem 500 példány él belőlük, főleg a Tisza mentén. A szakemberek arra számítanak, hogy az eddigi tapasztalatok alapján a Drávába telepített állatok is jól érzik majd magukat és szaporodni fognak - mondta a Független Hírügynökségnek Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatója.

A hódok szabadon engedésével még nem ért véget az akció, sőt, most kezdődik el igazából. Az állatokat néhány éve már olyan chipekkel látják el, mint amilyet a háziállatok, például a kutyák kapnak. A WWF munkatársai és a Duna-Dráva Nemzeti Park dolgozói ezek segítségével folyamatosan figyelhetik az állatok mozgását és azt is, hogy szaporodnak-e a környéken.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását